APIIT, KL

Architect: Roslan Baba

Located on a 1.6 acre site in the Technology Park Malaysia, a part of the Multi-Media Super Corridor, the APIIT campus building encompasses some 15,000sqm of space overlooking the commonwealth games stadium complex at Bukit Jalil.

The Asia Pacific Institute of Information Technology is an international education institute providing world class IT education in a professional work environment. The building is designed to reflect this philosophy, and to integrate the TPM guidelines aimed at creating a business park environment both high-tech and in harmony with it’s nature environment.

The APIIT building comprises lecture halls and classrooms, computer labs and research rooms, workrooms and library, social spaces and administration offices over four stories; a campus within a professional office environment.

The front and rear blocks accommodating the educational areas are linked by circulation and service spaces, within a naturally ventilated central atrium referred to as the campus plaza, protected by a 600sqm glass canopy and articulated by water features and glass fronted passenger lifts. This space was conceived as the communal heart of the building where all members of the APIIT community; students, teachers, technicians and directors alike will cross paths and mingle.

Two split-levels of parking basement sit below the plaza with further parking set within the surrounding landscaped building perimeter. The far more conspicuous front block is clad in silver aluminium panels and light green glass, and its technological aesthetic is further enhanced by aluminium louvred sun shades which protect the glazing and open staircases and conceal the airconditioner balconies.

Supported by deep slender columns clad in stainless steel panels, the block sits above a solid podium base of dark grey spray tiled masonry formed by the first level of parking and the rear wing block.

← Back